Výstava

Pozývame Vás na jedinečnú výstavu 5 CIEST, ktorú si môžete pozrieť v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši od 25. augusta do 27. októbra 2022.
Päť ciest a pritom každá iná, so svojim nenapodobiteľným, charakteristickým rukopisom. Škutovci nefotografujú kvôli cenám zo súťaží ani pre peniaze. Fotografujú pre radosť, vlastnú i pre radosť iných. Prinášajú autentické posolstvo o živote, obohacujú naše videnie a cítenie.
Stretnúť sa s ich tvorbou je nezabudnuteľný zážitok.

Prvý začal fotografovať Vladimír Škuta st. Inšpirovala ho krása liptovskej  krajiny, tváre ľudí, ich osudy. Začínal vo veľmi známom a úspešnom  bratislavskom fotoklube Roland, neskôr vo fotoklube Tesla Liptovský Hrádok. Teraz je predsedom fotoklubu Art Štúdio Liptovský Hrádok. V roku 2012 získal fotografický titul Autor Zväzu slovenských fotografov (AZSF).

Vladimír ml. získal neuniverzitný titul Qualified European Professional Photographer (QEP), ktorý udeľuje Federácia európskych profesionálnych fotografov (FEP) so sídlom v Bruseli. Momentálne pôsobí v Bratislave, špecializuje sa na tvorbu v ateliéri a venuje sa najmä reklamnej fotografii. Vo voľnom čase fotografuje ľudí v ich prirodzenom prostredí. Je členom Asociácie profesionálnych fotografov Slovenskej republiky (APFSR).

Syn Peter je členom dvoch fotografických klubov –  Art Štúdio Liptovský Hrádok a  Dominik v Bratislave. Dnes je to úspešný mladý autor, ktorý má viacero ocenení. Vystavoval v Českej republike, Poľsku, Anglicku, v Číne, Srbsku a najnovšie vo Francúzku.

Mária Škutová mala podstatne menej času na fotoaparát ako muži v jej rodine. Napriek tomu získala ocenenia zo súťaží Liptov vo fotografii z okresných kôl AMFO a zúčastnila sa na viacerých kolektívnych výstavách na Slovensku. Vystavovala v Anglicku, Poľsku a momentálne v Uherském Hradišti v Českej republike. V roku 2013 mala autorskú výstavu v Liptovskom Hrádku. Venuje sa krajine a reportážnej fotografii.

Fotografuje aj dcéra Mária, ale  nevystavuje. Žije mimo územia Slovenska a jej digitálny fotografický svet je na internetových portáloch. Venuje sa fotografovaniu krajiny a nádherných záberov svojich  detí.

 Zároveň Vás srdečne pozývame na VERNISÁŽ VÝSTAVY 25. augusta o 15:00 h v priestoroch múzea na Ul. Školskej 4 v Liptovskom Mikuláši.