Ekopodujatie

Existuje len jediné miesto, ktoré je charakteristické čistou, nepreskúmanou prírodou, netradičnou faunou a nádychom tajomna. Galapágy, ekvádorské súostrovie sopečného pôvodu, má už mnoho rokov povesť tajuplného miesta, ktoré budí záujem v každom správnom dobrodruhovi.
Príďte si vypočuť pútavé rozprávanie Stanislava Kaľavského o jeho ceste za poznaním tohto podivuhodného územia, ktorému kraľujú prehistoricky vyzerajúce jaštery a obrie suchozemské korytnačky. Navštívte s nami Galapágy, alebo najmä staršie Korytnačie ostrovy, nachádzajúce sa vo východnej časti Tichého oceána, 1 000 km západne od Ekvádora, miesto zrodu Darwinovho jedinečného diela Pôvod druhov. 
A takto o svojej ceste hovorí samotný cestovateľ:
Počas viacerých plavieb po súostroví Galapágy som zažil niekoľko jedinečných stretnutí so vzácnymi živočíchmi, ktoré mi bez slov povedali niečo o sebe, niečo o mne, niečo o vývoji. Človek sa tu skoro proti svojej vôli stáva bádateľom, pretože zvláštnosti ostrovov ho inšpirujú k zvláštnym úvahám. Keď som si chcel jednu z nich zapísať do denníka, v zamyslení som si skoro sadol na uškatca, ktorý bol rozvalený na celú dĺžku lavičky a nenechal miesto pre prísediaceho. Chýbali mu už len noviny a cigareta...“